Voordelen gevelisolatie buiten | Tips en weetjes

De mogelijkheden van gevelisolatie?

Gevelisolatie wat is dat? Gevelisolatie kun je op verschillende manieren uitvoeren. Op deze pagina vindt je informatie over isolatie aan de buitenzijde van de gevel, isoleren van de binnenzijde van de gevel of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest toegepaste systeem in Nederland. Deze vorm van isolatie is relatief gezien het goedkoopst en de besparing het meest. Huizen van voor 1985 hebben geen spouwmuur of een heel kleine ruimte in de spouwmuur. De spouw volspuiten heeft dus weinig effect. In deze situatie wordt er vaak gekozen voor buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie bevestigd het isolatiebedrijf isolatieplaten op de buitengevel, opvolgend wordt de gevel afgewerkt met spagtelputz, stucwerk of gevelbekleding.

Vergunning aanvragen ja of nee?

Gaat u gevelisolatie plaatsen vraag dan eerst een vergunning aan. Vaak is dit verplicht, omdat dit het uiterlijk van de gevel wijzigt. Woont u in een beschermd stadsgezicht dan kan het zijn dat u geen vergunning krijgt, dit is omdat het aanzicht niet gewijzigd mag worden. Woont u niet in een stadsgezicht dan krijgt u vaak eenvoudig een vergunning. Geen vergunning, dan is binnenmuur isolatie een optie.

buitenisolatie

Kosten gevelisolatie buitenzijde

Gaat u gevelisolatie plaatsen aan de buitenzijde dan moet u rekening op een flinke investering. De kosten voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning bedraagt ongeveer €14.000,-. Een flinke investering dus. De besparing met gevelisolatie is dan ook zeer hoog. De prijzen worden bepaald door diverse factoren, het oppervlakte van de te isoleren gevels, de materiaalsoort en de arbeidskosten. Voor buitengevelisolatie moet u rekenen op een gemiddelde prijs per m² van €135,- tot €150,-. Onderstaande tabel geeft u wat meer inzicht in de prijzen voor gevelisolatie.

Prijstabel: Gevelisolatie gevels buiten

WoningtypeOppervlakteGem. prijs buitenmuur*Gem. prijs per m²
Appartement25 m²€3.750,- tot €3.950,-€135,- tot €150,-
Rijtjeshuis65 m²€8.750,- tot €9.850,-€135,- tot €150,-
Hoekwoning65 m²€9.750,- tot €10.550,-€140,- tot €160,-
2 onder 1 kap105 m²€13.750,- tot €17.550,-€115,- tot €160,-
Vrijstaande woning150 m²€18.100,- tot €22.050,-€120,- tot €150,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen gevelisolatie buitenzijde

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is een duurzame manier van isoleren, en profiteerd u van veel voordelen. Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leef- en werkklimaat. Tevens kan de verwarming een aantal graden lager, dit ziet u dan weer terug op de energierekening van uw energieleverancier. Bij warme temperaturen zorgt gevelisolatie ervoor dat de hitte buiten blijft en in de winter, houdt het de kou buiten. Van vochtproblemen is dan geen sprake meer. Als laatste profiteert u ook nog eens van een waardestijging van uw woning, het energielabel van uw huis wordt beter.

Vergunningen voor buitengevelisolatie?

Het toepassen van gevelisolatie op de buitengevels is een goede investering. Alleen zal het uiterlijk van uw huis veranderen. Dit is hoofdzakelijk afhankelijk van de afwerkkeuze die u maakt. Afwerken van de isolatieplaten kan met gevelbekleding in de vorm van stucwerk, spagtelputz of steenstrips. Omdat het uiterlijk van uw woning zodanig veranderd, heeft u hier een vergunning voor nodig van de gemeente. Meestal is buitengevelisolatie wel toegestaan. Betreft het monumentale panden, beschermd stadsgezicht of rijtjeshuizen dan kan het zijn dat gevelisolatie niet is toegestaan. Via deze link kunt u een vergunning aanvragen en zien of uw huis in aanmerking komt voor een vergunning. De website van het omgevingsloket

De voordelen van buitengevelisolatie?

Is er subsidie mogelijk?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de isolatie laat plaatsen. Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals gevelisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid. Naast landelijke subsidies zijn er in bepaalde gemeentes ook subsidies beschikbaar voor isolatiewerken. Of dit in uw gemeente geldt en hoeveel dit eventuele bedrag is, kunt u het beste navragen bij uw eigen gemeente. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gekozen voor gevelisolatie laten aanbrengen op de gevels van uw woning omdat u uw energierekening wilt verlagen? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is gevelisolatie de beste optie voor u. Op deze website komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd? Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor gevelisolatie op of in uw woning. Vraag hier via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!