Wat kost schilderwerk | Prijs, tips en weetjes


Hoeveel kost schilderwerk!

Schilderwerk zelf doen of laten doen zogenoemd “uitbesteden”. Het kan het verschil maken tussen ‘net niet’ en ‘helemaal af’. Hebt u strakke houten kozijnen of een spiegelglad gestukte muur, dan is onprofessioneel schilderwerk vaak goed zichtbaar en dat is zonde van het mooie werk.

Kwaliteit

Je hebt het waarschijnlijk zelf al ooit gezien. Kennissen, vrienden of familie die ‘zelf wel even’ het huis te schilderen. De praktijk laat zien dat een gemiddelde schilderklus vaak minder netjes oogt dan word gedacht en dat de klus meer tijd kost dan gedacht.

Vaak word het half werk of vlug vlug werk met als gevolg en afschuwelijk resultaat. Bezint voor gij begint, een mooi nieuw huis hoort ook mooi afgewerkt te zijn. Het maakt uiteindelijk het verschil tussen een mooi huis of een heel mooi huis.

Goed onderhouden schilderwerk is niet alleen mooi, maar het is ook een teken van kwaliteit.

Huur je een schilder in, dan kun je rekenen op, mooi en vol geschilderd houtwerk. De schilder laat je huis stralen, door een goede laag verf en verfsysteem aan te brengen. Schilder je zelf je huis dan is het verschil groter dan vaak gedacht. Je hebt het wel eens gezien een dure stukadoor van wie het werk later verprutst is doordat iemand zonder ervaring snel ‘even’ de wanden gesausd heeft. Vakwerk kun je echt goed zien. Daarnaast blijft het verfsysteem langer goed, waardoor je in een tijdsbestek van 5 jaar nog maar 1 keer hoeft te schilderen in plaats van om de 3 jaar. Bijna 40% besparing dus. Wat helpt is als je schilders vergelijkt. Op deze manier kom je te weten hoeveel je betaald voor echt schilderwerk en hoeveel je bespaard.

Offertes van schilders vergelijken

Ben je van plan je schilderwerk uit te besteden aan een vakman, dan loont het om tijdig offertes aan te vragen. Begin daarmee op tijd, hoe eerder je begint, bespaar je geld. Als je eerder je begint, dan is het resultaat beter en hoe minder je betaald. De bedragen in de offertes liggen gemiddeld ver uit elkaar, het kwaliteitsverschil blijft echter het zelfde.

Gemiddeld bespaar je 20%, dit scheelt je veel geld en deze verschillen in aanbiedingen zien wij dagelijks. Dit is je eerste verdienste zonder op kwaliteit in te hoeven leveren.

Is een duur bedrijf beter dan een goedkoop bedrijf?

In veel gevallen niet nee, een goedkoop bedrijf kan uitstekende kwaliteit leveren.

Bij het selecteren van een schilder kun je natuurlijk wel altijd de referenties bekijken (bekijk of andere klanten tevreden zijn met het resultaat). Het ene schilderwerk bedrijf heeft soms minder werk of wil de tijd vullen. De opdracht is ook belangrijk het ene bedrijf doet liever binnenwerk en het andere buitenwerk. Het geld wat je bespaart kun je besteden voor een ander doel.

Loop dit grote voordeel niet mis

Als je tijdig start met offertes aanvragen is je keuze mogelijkhied groter en krijg je dus een goed en goedkoop bedrijf die goed schilderwerk levert. In veel gevallen is het haastwerk en heb je minder keuze in schilders en betaal je al snel te veel. Uiteindelijk kost het meer geld en de kwaliteit is minder goed. Kom niet in deze situatie en start op tijd met het vergelijken van offertes.

Kostprijs schilderwerk

Je hebt geen gigantisch budget nodig om een schilder in te huren. De prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Een vakschilder is niet goedkoop en kost gemiddeld 35 euro per uur. Hiermee kun je ongeveer inschatten dat een deur schilderen ongeveer 70 euro kosten dat een kozijn gemiddeld 75 euro kost. Hieronder vind je een prijstabel met gemiddelde prijzen en tips om kosten te besparen.

Prijstabel schilderwerk

Wat kost een schilder?per uurper m²
Buiten hout€35  – €50€25 – €45
Buiten muur€30 – €45€15 – €25
Binnen hout€30 – €40€20 – €40
Binnen muur €30 – €40€7   – €15
Binnen spuitwerk€25  – €35€5   – €10
Binnen vloeren€30 – €40€25  – €60

De gemiddelde prijs incl. btw per uur voor een schilder:

Inbegrepen in de kosten

1) De prijs is inclusief verf, materiaal, en btw (de schilder heeft 2 btw tarieven 9,00% en 21,00 btw. ) Bekijk de site van de belastingdienst voor meer informatie.
2) De prijs van buitenschilderwerk ligt hoger dan van binnenschilderwerk vanwege de duurdere verf en het materieel voor buiten.
3) Bekijk ook wat kost een schilder voor meer informatie.

9% Belasting

De 9% belasting is nog steeds van toepassing op de schilder, hier bespaar je al direct op. De belastingdienst heeft dit ingesteld maar er zijn wat regels. Hier zetten we de regels op een rij: Je huis moet ouder dan 2 jaar zijn om te vallen onder het 9%-tarief.

Onder het 9% tarief vallen, het voorbereiden van schilderwerk, voorbehandelen en de materialen. Houtrotherstel, nieuwe kozijnen of isolatieglas plaatsen vallen onder het normale 21% BTW-tarief. In sommige gevallen vallen de arbeidskosten wel onder het 9% tarief. Een voorbeeld hiervan is isolatieglas.

Schilderwerk tips

Beste temperatuur

Tot slot nog de meest geschikte temperatuur voor het buiten schilderen is ongeveer tussen de 10 en 20 graden. Volgens de grote verffabrikanten kan tot 5 graden nog steeds buiten geschilderd worden. Hoe hoger de temperatuur hoe sneller de verf droogt. Bij temperatuur rond de 5 graden moet de verf laag nog wel doorharden. Dit betekend dat de bovenlaag van de verf droog is maar de binnenlaag nog nat. Bij hoge belasting en stoten kan de verflaag beschadigen.

Vraag hier via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget.